Избор на конферентна зала – на какво да наблегнем

Несъмнено организацията на бизнес събитие и подходяща конферентна зала е дълъг и сложен процес. Независимо от естеството на мероприятието съществуват няколко основополагащи момента при избора на подходящо място за провеждане. За да сте спокойни, че Вашата работна среща, конференция, търговски преговори или тиймбилдинг ще се осъществят безпрепятствено и по възможно най-добрият начин е необходимо да отделите доста време на детайлите. А ето и кои са те.

Подходящо местоположение

Може би едно от най-важните  и ключови неща, касаещи броя посещения на бизнес събитие е удобната локация. Лесната достъпност, удобен транспорт и наличието на достатъчен брой паркоместа в комбинация с знаковото местоположение на бизнес хотела в градската среда са първият етап от избора на конферентна зала, върху който е добре да се фокусирате.

Естествена светлина в помещенията

Наличието на естествена светлина в помещението създава уют и спокойствие, а светлият декор оптически дава впечатление за повече простор и обем. Това са съществени неща за приятното преживяване на Вашите гости и събеседници.

Вентилация и климатизация

Независимо от сезона, събирането на едно място на голям обем хора повишава температурата и нажежава обстановката. Добрата климатизация и вентилация ще гарантират циркулацията на свеж въздух и балансирана температурна атмосфера в конферентната зала.

Интернет връзка

Живеем във века на технологичната революция. Наличието на интернет вече не се счита за предимство, а за задължително условие. За различни бизнес събития е необходимо лекторът и гостите да използват безжичен интернет и макар повечето конферентни зали да имат такъв, проверете надеждността и скоростта на връзката. Не би било добре да възникне проблем във важен момент.

Добро оборудване

Съвременните конферентни блокове и зали са изключително добре технологично оборудвани с мултимедии, лаптопи, аудио-, видео- и озвучителна техника от ново поколение. Бъдете подготвени с информация към кого да се обърнете, ако Ви е необходима настройка на техниката или допълнителна такава.

Удобно обзавеждане

Удобството на маси и столове е задължително условие, независимо от типа бизнес среща. Ако е по-продължително събитието, то трябва да се вгледате повече в този детайл при организацията. Удобната атмосфера ще предразположи Вашите събеседници да останат до края на срещата.

Кафе паузи

Почти всяко мероприятие или корпоративна среща изисква кафе-паузи. Естеството на други събития пък предполага организирана официална вечер за завършек. Обикновено това е времето, когато гостите общуват помежду си, споделят идеи и опит. Помислете кога и къде да се проведат тези бизнес паузи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *