Правилен избор на стая в бизнес хотел

Посещението в бизнес хотел наред с изпълнението на служебните задължения е свързано и с правилен избор на помещение за настаняване. Какви детайли са важни при избора му? Големината, разпределението, броя на посетителите, които ще отседнат в една стая и не на последно място комфорта и финансовите възможности.

Сред най – важите особености при избора на помещение за настаняване са големината на стаята или апартамента – малко за кратък престой, по – голям за по – дълъг или за повече хора.

Броя на посетителите също е от значение. Когато става дума за кратък престой с много срещи двама души съвсем спокойно могат да съжителстват в бизнес апартамент или двойна стая. При повече хора – например семейно пътуване големите помещения в бизнес хотела са доста по – комфортни, особено при настаняване и на деца.

Командировъчните разходи, които фирмата може да си позволи също са от значение, защото може да има определен лимит в тях.

Самостоятелното пътуване и настаняването само на един човек в бизнес хотел може да се избере както малка, уютна и комфортна стандартна стая така и голям апартамент. Изборът зависи от желанието на госта и неговите ресурси. За кратка командировка малкият апартамент и двойната стая са много компактни и удобни. Бизнес хотелите залагат на по – голям брой по – малки като площ помещения, защото в повечето случаи гостите са само за една до три вечери, а през деня ги няма.

При двама пътуващи бизнес хотелът предлага възможност за нощувка както в стандартна стая, така и в малък апартамент. Стандартната стая в бизнес хотела предлага две отделни легла, кът за работа, тераса и вграден гардероб с плъзгащи се врати. Максимално оползотвореното пространство позволява двама души да съжителстват приятно и удобно в този тип помещение.

Бизнес апартаментите са много добра идея както за кратък, така и за продължителен престой. Те разполагат освен със спалня, кът за почивка с мека мебел и с малка кухня. Предлаганите от бизнес хотелите помещения от този тип са приятни както за по – продължителен престой, така и за кратка почивка. При повече на брой нощувки бизнес хотелът може да предложи и специални пакетни цени. Бизнес апартаментите позволяват и почивка на семейства с малки деца, защото кухнята е оборудвана с електрическа кана, както и вградени котлони и фурна, които позволяват приготвяне на храна от самите гости на хотела.

Големите помещения в бизнес хотела като луксозните апартаменти са добро място за престой при дълъг период. Също така при настаняване на семейства с деца. Този вариант е често срещан когато единият родител заема висока длъжност в голяма компания и се налага семейството често да пътува.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *