Специфични изисквания на бизнес туристите към бизнес хотела

Развитието на сегмента бизнес туризъм в световен мащаб предизвиква и въпросите какво искат бизнес туристът? Какви са минималните изисквания, от които той се нуждае при посещението си?
Освен точно формулираната група на бизнес туриста тръгнал по работа, има и още една малко по – различна група от пътуващи. Това са хора, които отиват на почивка, но искат да могат да работят. За тази група посетители е необходимо наличието на добра интернет връзка и възможност за осъществяване на обаждания при нужда. Тяхната първостепенна цел е ваканцията, но с възможност за поемане на служебни ангажименти по наложителни причини.
Основният тип бизнес туристи обаче, пътуват с цел бизнес. Те плащат по – висока цена, но искат да разполагат с максимално удобство и посрещане на специализираните им потребности.
Какво трябва да предложи бизнес хотелът – предпочитаното място за настаняване на бизнес туристите. Световната практика показва, че пътуващите по бизнес клиенти предпочитат именно настаняване в бизнес хотели. Защо? Защото в целия свят тези места са тясно специализирани в обезпечаването на нуждите на пътуващите по служебни задачи.
Какво очаква един пътуващ по работа клиент от своя бизнес хотел?
На първо място напълно безплатна, високоскоростна и надеждна интернет връзка. Важността на този компонент произлиза от непрекъснатата връзка на клиента с главния офис, необходимостта от обмен на информация, търсене на различни данни, бизнес комуникация.
Бизнес туристът очаква в неговия бизнес хотел да има удобна маса и стол или обяснено по – просто кът, в който да му е удобно да работи, все едно се намира в собствения си офис.
Контрол на светлината – интересно, но бизнес туристите държат да могат сами да контролират яркостта на осветлението. Условието е да може да се контролира светлината най – вече около обособеното място за работа и леглото. Сред изискванията е и желанието стаите да са тихи и шумоизолирани. Тишината е търсена защото е важна част от релаксацията след дългия работен ден. Желанието за уединение и тишина са търсено допълнение към престоя в бизнес хотела.
Наличието на директна телефонна линия за разговори в страната, рум сервиз с възможност за обслужване и в по – късните часове на деня. Рум сервизът присъства основно поради причината, че е възможно бизнес гостът да има нужда от храна и топло кафе в стаята си докато работи или води конферентен разговор.
СПА център и места за хранене
Бизнес гостите държат хотелът им да разполага с богато избор от напитки на лоби бара – както алкохолни, така и безалкохолни. Съвсем не в края на изискванията е наличието на химическо чистене, гладене и почистване на обувки. В близост до хотела или в самия хотел трябва да има салон за красота и бръснарница, които да могат да осигурят обслужване в последната минута за бизнес туристите.
СПА центърът е важна част от изискванията на бизнес туристите. Немалко гости изискват хотелът им да разполага с луксозен и добре оборудван СПА център. Една от най – често търсените услуги, които се очаква луксозния СПА център на бизнес хотела са масажи. Високото качество на тази услуга е в основата на нейното търсене – разнообразието от предлагани видове масажи трябва да бъде съобразено с нуждите на клиента. Сред най – търсените от бизнес туристите са класически, арома и техните разновидности масажи. Бизнес хотелите посрещат и още едно от важните търсения на своите клиенти – наличието на фитнес център, в който да има бягащи пътечки и велоаргометри. Когато във фитнес центъра се предлагат и други услуги като например класове по аеробика.
Последното, което фигурира в списъка с изискванията на бизнес туриста е наличието на ресторант. Ресторантът трябва да притежава уют и дискретност, за да може гостът да се храни спокойно или да провежда делови срещи. Бизнес хотелът винаги предлага богато меню в своите заведения за хранене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *