Инсентив туризъм и бизнес хотелите

ресторант в хотел в София

Инсентив туризмът е един нов сегмент от туристическия бранш, който набира все по – голяма скорост в последните години. Във времето на непрекъснат стрес и променящ се за секунди свят дори и най – старателните и горящи в своята професия служители имат нужда от почивка и насърчаване. Инсентив туризма е елемент от комплекса МИСЕ туризъм, като инсентив се разбира поощрителни, стимулиращи или мотивиращи пътувания за сътрудниците, партньорите или клиентите на дадена компания. Бизнес хотелите много често са основна част от плановете при организиране на подобни пътувания. Те имат много положителни черти, които изпъкват при инсентив мероприятията.
Резултатността на инсентив туризма тласка развитието му все по – напред и това е една от основните причини той да заема нови по – широки дялове в сектора. Резултатността на подобни пътувания се доказва и на практика – организиране на инсентив събитие за фирмата повишава неимоверно показателите на служителите и инвестираните суми се възвръщат многократно. Ето защо инсентив туризма е не само мощно средство за сплотяване на екипите, мотивацията, идеален инструмент за нематериално поощрение, но и рационално вложени средства за цялостното подобряване на организацията. Бизнес хотелът притежава достатъчно преимущества пред конкурентите си за да може да предложи точните условия за провеждане на инсентив мероприятия.
Пътуванията от типа инсентив се отличават от стандартните корпоративни почивки с екскурзии, наличието на обединяващи тематики, сценарии или нестандартни активности. Първата задача на действия е да привлекат вниманието, да предизвикат интерес и да вдъхновят. Формата им позволява да се създаде неповторима атмосфера, която позволява по най – добрия начин да се постигнат поставените преди началото на пътуването цели.
Бизнес хотелите предлагат на първо място комфортно настаняване – нещо, което със сигурност ще бъде оценено от посетителите. Каквато и да е формата на пътуването уюта на стаята, светлите тонове на обзавеждането, широкият достъп до дневна светлина посредством големите прозорци доставя удоволствие. Бизнес хотелите разполагат и с различни по големина стаи и апартаменти, така че да се настанят групи с всякакви размери и претенции по разпределението.
Организирането на инсентив мероприятие в бизнес хотел е изключително лесно. На първо място заради отлично обучения персонал. Кадрите, работещи в бизнес хотелите получават непрекъсната информация за най – новите и модерни тенденции при организиране на всякакви фирмени мероприятия. Тази широка база от знания спомага за отличното им протичане и многото възможности за тяхното организиране. За големи мероприятия като инсентив активности бизнес хотелите предлагат човек от персонала, който да се заеме лично с търсенето на интереси идеи, които може да се реализират.
Базата на бизнес хотела е другият фактор, който добавя стойност при избора на място за провеждане на инсентив активност. Конферентните зали и възможността за тяхното преподреждане и разместване дават достатъчно място за реализиране на различни тематични идеи.
Видовете инсентив туризъм са: поощрителни програми, мотивиращи програми, тийм билдинг. Всеки един от тях може да се проведе в бизнес хотел защото: при поощрителните програми бизнес хотелът има достатъчно висока категория, за да предложи луксозно настаняване и комфортно прекарване. Мотивиращите програми могат да бъдат изпълнени в бизнес хотела, предлагайки удобства за достатъчно стимулиране на служителите. Тийм билдингът се провежда още по – лесно заради възможността да се ангажират зали за различните активности.
Бизнес хотелите могат да организират стандартни турове в града, в който се намират. Така едно инстентив мероприятие, което например цели да вдъхнови служителите се превръща в интересно приключение.
СПА центърът може да се превърне в арена на фирмени игри или гимнастика, състезания по плуване или други подобни занимания.
Заглавието бизнес хотел не бива да подвежда! На такова място могат да се провеждат толкова много събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *