Конфигуриране на конферентна зала в бизнес хотел

Изборът на бизнес хотел за провеждане на служебно мероприятие съвсем не е труден, особено, когато трябва да има и конферентна зала. Различни обособени като конферентна зала помещения не предлагат комфорта и необходимото обезпечение с ресурси като предварително планираната и изградена като такава. При провеждане на събитие в бизнес хотел трябва да се отбележи на първо място възможността за разнообразно подреждане на залата според потребностите на събитието.
Качествените бизнес хотели предлагат повече от една конферентна зала. Оборудването им е изпитано и доказано с качество и план при изграждането. Повечето бизнес хотели предлагат няколко варианта за подреждане на конферентните зали. Типовете са идентични заради стандартите, по които се работи.
Работните банки също са от значение. При малки, стилни и компактни работни места съставянето на различни варианти за подредба. Самостоятелните работни банки са изключително компактни и доста по – приятни за престой. При тях всеки участник има свое собствено пространство, на което да работи.
Подредба тип „Театър“ на конферентна зала в бизнес хотел е много подходяща за обучения и лекции. При тях има един водещ, който стои в центъра на залата, а назад са разположени слушателите. При обучения, лекции и презентации подредбата в този стил централизира говорещия и той държи вниманието на публиката. Особено добра идея при обучения, защото ораторът има възможност да води лекцията, а аудиторията да задава въпроси.
Подредбата тип „Класна стая“ също е подходяща при по – големи събития като презентации, фирмени обучения и подобни мероприятия, провеждани в бизнес хотел. Строяването на посетителите в реда на класната стая е функционално при пресконференция, обучение или друго подобно събитие, което не изисква особена активност на слушателите. Недостатъкът е, че гостите нямат достатъчно видимост към централната част и особено към говорителя. При повечето конферентни зали в бизнес хотелите се осигуряват микрофони и достатъчно добър звук, но не и видимост.
Подреждането на конферентна зала на бизнес хотел в „П“ – образен стил е много подходяща за провеждане на активни обучения, при които се изисква включване на всички обучаващи се. При това конфигуриране броят на участващите се намалява, за сметка на работните възможности и активността. При „П“- образната конфигурация се скъсява разстоянието между говорещия и другите хора на масата. Много подходяща форма за дискусии и малки фирмени мероприятия.
Конфигурирането тип „Заседателна зала“ на конферентната зала в бизнес хотел значително намалява броя на присъстващите. За сметка на това пък е особено подходяща подредба при малки фирмени мероприятия като например заседания, презентации, срещи. Пространството се подрежда така, че всички гости да са равни и да скъсят пространството помежду си. Участниците са близо един до друг и могат да дискутират и по – специфични теми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *