Модерният 4 звезден хотел в София – визия и технологии част 1

стая в хотел 4 звезди

Да си модерен или да си в крак с тенденциите е нещо, което е от съществено значение в днешния динамичен свят. Тази максима важи за всички сфери от обществения  и бизнес живот. Анализът на новите и имащи потенциал за развитие у нас хотелски тенденции е нещо, което сериозният хотелски бизнес задължително прави. Ключът един 4 звезден хотел в София като Olives City Hotel да е една крачка пред другите, е да е наясно с  новостите и пръв да ги предложи на клиентите.

Какъв е обликът на модерният хотел в София?

Тенденциите в интериорни дизайн са доста. От минималистичен модерен шик до натурализъм и много open space пространства. Преобладава все пак стилният изчистен дизайн със много простор, лукс и удобства. А за акцент се поставят разнообразни бутикови аксесоари. Цялостното усещане за изисканост се допълва от светли тонове в комбинация с мебели от естествени материали. Важно е  да се следва една по-обща концепция. Дори отделните зони в един луксозен бизнес хотел да имат свои специфики в интериора, то те задължително трябва да си кореспондират. Усещането, че това все пак са части на едно цяло е тази хармония и изтънчен стил, който превръща обликът на един 4 звезден хотел в София в нещо запомнящо се. А атмосферата предразполага гостите да се чувстват като в луксозният си дом!

Хоум офисът или работа от всяка точка по света е новият начин бизнесът да работи. Това налага и бизнес хотелите да се адаптират и да обособят едни по-функционални и удобни споделени пространства, които да могат да бъдат използвани с тази цел. Понякога това са лоби зоните, а в други случаи има цялостно дизайнерско решение за отделна част в пределите на хотела. Наличието на такива пространства автоматично извежда 4 звездния хотел в София пред конкурентите и му гарантира контингент от бизнес посетители.

Хотелите и природосъобразния начин на живот

За никой от нас не е тайна, че натурално, екосъобразно и хармонично са термини описващи една тенденция за начин на живот в по-симбиотични взаимодействия с природата. Тази загриженост към планетата и екологично-съобразен живот засяга и сфери като туризма и хотелиерството. В дизайна на съвременните 4 звездни хотели в София присъства доста зеленина, натурални материи и материали за изработка на цялостното мебелиране и обзавеждане. Еко и био козметични продукти започват все по-масово да се използват в изисканите хотели. Поставят се специални контейнери за разделно изхвърляне на основните рециклируеми отпадъци. Дава се добър пример като се редуцира използването на пластмасови изделия и се прилагат техни екологични заместители. Технологиите за отдалечено управление на осветлението, отоплението и климатизацията в помещенията не само намалят разходите за тези консумативи, но и негативното влияние върху околната среда. Алтернативните източници на енергия като соларни панели също са фактор, възприет от eco-friendly хотелите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *