Ръст на бизнес пътуванията и настаняване в Четиризвезден хотел

Четиризвездният хотел остава едно от предпочитаните места за настаняване от чуждите туристи в България. Това показват и данните на Националния статистически институт за почивния месец Август. Макар и отпускарски месец бизнес пътуванията на чужди туристи в страната остават водещи за някои страни от ЕС като например Португалия и Малта. Макар и все още неготови, базирайки се на данните от предния месец Юли чуждите туристи предпочитат настаняване в четири и пет звездни хотели. Гостите от Португалия и Малта са посетили България в по – голямата си част по бизнес дела или служебни командировки. Както уточняват от НСИ посещението със служебна цел е сборен термин на всички нощувки реализирани по повод командировки, участие в конференции, конгреси и симпозиуми и др. Общият процент на посещенията на чужденци в България със служебна цел през Август е 7.3%, като ръстът спрямо същият месец на 2015г. е 8.7%.
Защо четиризвездните хотели остават предпочитано място за настаняване от чуждите туристи при посещение на страната?
На едно от първите места може да се постави съотношението цена – качество. Дори високи за местния стандарт цените в четири и пет звездните хотели са повече от приемливи за чуждестранните гости. Те оценяват лукса и удобството, което получават за заплатената сума. Четиризвездният хотел обикновено предлага СПА център в който гостът да релаксира пълноценно. В летните месеци когато масовият поток от туристи се насочва към морските курорти туристите от чужбина обикновено се насочват към четиризвезден хотел защото там се предлага ол инклузив програма, има на разположение не само СПА център, но и външен басейн. Повечето почиващи на морето купуват пакети от своите туроператори, в които е включено всичко от самолетния билет, през трансфера до хотела, настаняването и обратния път до дома.
От друга страна четиризвездният хотел в града предлага условия за настаняване при делово пътуване, които отговарят, а в някои случаи надминават очакванията на гостите. Летните месеци обикновено са по – слаби за градските хотели, но това е много добро време за организиране на семинари, срещи и различни обучения. Това са едни от основните събития, които запълват лятото в градските четиризвездни хотели.
Локация. Когато става дума за морските курорти четризвездните хотели, разположени на брега или в близост до него определено привличат повече гости. Локацията на градските четиризвездни хотели също е от значение. Много чужди туристи залагат на хотели, които се намират в близост до летището. Това им дава сигурност, че дори при екстремни обстоятелства и по – късно тръгване няма да си изпуснат полета.
Удобства. Не на последно място са удобствата, които хотелът предлага. Безжичният интернет отдавна не е предимство и задължение само на четиризвездният хотел в града. Гостите държат да се радват на това удобство и при своята почивка.
Четиризвездният хотел предлага всички необходими точки на комфорт както за почивка в курортите, така и в града, а цената отговаря на качеството на услугите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *