Ново предизвикателство за всеки бизнес хотел

В последните години и по – активно през миналата се заговори за т.нар. „bleisure“ туризъм. Съчетанието идва от съчетаването на английските думи „business“ – бизнес и „leisure“ – почивка или свободно време. До сега този вид туризъм не се радваше на голяма популярност, но вече активно набира скорост. Какво всъщност означава това – потребителите пътуващи по делови въпроси искат да съчетаят това си посещение на дадено място с различни активности подходящи за свободното време. Така хората съчетават своето бизнес посещение с опознаване на местната традиция и култура –особено когато пътуват в чужбина. Какво означава това за бизнес хотелите, които често са избирани като място за престой при делови визити?
Какъв е профилът на потребителите от bleisure сегмента?
Според проучване на американска компания най – голямата група от потребители на този вид туризъм са хората в активна възраст – 45-54 години, като са почти равномерно разпределени по пол – мъже и жени. Втората по големина група са младите гости във възрастовата група 25 – 35 години. Именно втората група според повечето специалисти е много по – отворена към опознаване на новото и опитване на различни неща. Отново на база на проучването независимо от възрастта на гостите, цели 94% от тях заявяват, че искат да се запознаят с начина на живот на мястото, в което са по бизнес дела. Те искат да придобият впечатленията относно културата и спецификите на дадения град или държава.
Именно в този сегмент много от бизнес хотелите имат огромни възможности за разгръщане на своя потенциал, предлагайки максимален микс от бизнес и възможности за почивка.
Повече предложения за свободното време
Бизнес хотелът е място, на което пътуващите по делови въпроси най – често отсядат, когато пътуват. Именно тук туристите могат да открият своя офис извън офиса и да бъдат напълно обезпечени при изпълнението на служебните си ангажименти. Високо скоростен интернет, вкусна храна, рум сервиз, бизнес център където може да се разпечатат, копират, сканират документи, опции за получаване и изпращане на пратки, приемане на обаждания. Това са само част от основните допълнителни услуги, които бизнес хотелът предлага. СПА центърът е друга неизменна част от този тип места за настаняване. При изграждането на зоните за релакс се включват висококачествени материали и се гарантира отлично обслужване и ниво на хигиена. Именно релакс зоната е мястото, което бизнес туристите най – често посещават след края на дългия и напрегнат работен ден. Въпреки това когато искат да съчетаят полезното с приятното те имат нужда от още нещо – предложения за интересни активности навън например. Ако гостът все още не е решил какво иска да прави в свободното си време, бизнес хотелът трябва да бъде подготвен с актуални предложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *