Фирмено обучение и бизнес хотел

Бизнес хотел с конферентни зали в София

Лятото остава само приятен спомен и с началото на есента и новата учебна година наново започва и работния процес. Много компании са пред старта на нови проекти, внедряване на нов софтуер или производство. Повечето подобни фирмени промени се оставят именно за есента, когато целият екип е починал достатъчно добре, ходил на море, на село, на планина или кой където го влече. Всички служители вече са на линия и са готови за есенни старт на работата. Идва и момента за подбор на конферентни зали, в които да се проведе обучението или дискусията за предстоящите иновации. Как да се избере точната конферентна зала от множеството възможности, които се предлагат на пазара?
Оформление на залата
Колкото повече възможности за различно разположение на местата предлага една зала, толкова по – добре. Все пак има значение дали ще се води практическо обучение или физически модел (прототип) на нещо. Докато първото е описано подробно на презентация или второто изисква присъстващите да са близо за да виждат какво се случва. Така трябва да бъде оформена и залата – според това какво ще се случва.
Броя на присъстващите
Мястото, в което ще се търси конферентна зала трябва да може да предложи различни варианти според броя на присъстващите. Когато става дума за обучение на целия персонал е добре конферентните зали в бизнес хотел да могат да побират повече хора. Но ако се обсъждат стратегически планове или цели на компанията, които са достъпни само за управленския ешалон, тогава залата трябва да бъде малка и добре изолирана.
Технически възможности на конферентните зали
Колкото и добра да е презентацията и обучението да бъде подготвено професионално, ако има слаба акустика, лоша светлина или липса на технически средства за презентиране, тогава парите за всичко това отиват в графата загубени. Конферентната зала трябва да бъде подбрана така, че да има възможност за контрол на светлината – ако е дневна това е голям плюс, защото изкуствената може да се отрази негативно на участниците. Презентиращите задължително трябва да разполагат с екран, на който да се показва информацията и дъска, ако е нужно да се пише нещо. Озвучаването е друг много важен компонент. Когато в конферентната зала трябва да има повече хора, то със сигурност стоящите на по – задните редове са ощетени откъм сила на звука. Конферентната зала задължително трябва да разполага с микрофон и добра озвучителна система, която да покрива всички ъгли на помещението. Ако пък има обучаващ от чужбина това е абсолютно необходимо.
Подготовка на материали и разпределението им в конферентната зала
Колкото и добре да се подготви организатора за провеждането на фирмено обучение или друго корпоративно събитие, винаги може да изникне нещо. В такъв случай на разположение трябва да има копирни услуги, принтер и техническа поддръжка. А най – добрият вариант е да се избере конферентна зала в бизнес хотел, където има всичко това, че и възможност за обяд, вечеря, кафе – пауза или кетъринг – въпрос на личен избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *