Посетителите в четиризвездните хотели

Четиризвездните хотели посрещат всякакви гости – туристи, пътешественици, делови посетители. Много от посетителите на четиризвезният хотел имат за цел кратък престой от само няколко дни. Съществуват две основни групи на пътуващите – туристи и пътешественици, които избират именно четиризведен хотел за своя престой. Какви са основните разлики между тези два типа пътуващи?

Туристът

Туристът посещава четиризведнен хотел с цел удоволствие, развлечение, по бизнес дела или друга цел. Неговият престой не е продължителен – обикновено няколко нощувки. При бизнес гостите този период може да е и по – дълъг, защото много от четиризведните хотели предлагат специални цени за дълъг престой. От друга страна има делови посетители, които предпочитат да прекарат няколко месеца в четиризвезден хотел, отколкото да наемат жилище за своя престой. Най – често тези гости са в командировка, като по време на нея имат да изпълнят определени служебни задължения. Други туристи използват престоя си за посещение на културни прояви, спортни събития, музикални концерти и фестивали. Понякога туристите, които отсядат в четиризвезден хотел са само на посещение при свои роднини или приятели и предпочитат хотела вместо да притесняват своите домакини.

Немалко бизнес гости предпочитат четиризвезден хотел обикновено заради по – ниската цена в сравнение с пет звездните, като условията са почти идентични. Четиризвездните хотели разполагат и с достатъчно добро обезпечение на необходимите за деловия човек удобства като химическо чистене и гладене, ресторант с хубава кухня и рум сервиз.

Много чужди гости също предпочитат настаняване в четиризвезден хотел защото са сигурни в обслужването и дискретността на мястото. При провеждане на големи мероприятия като конференции например туристите, които отсядат с цел бизнес предпочитат четиризведен хотел в който ще се проведе мероприятието за да не им се налага да пътуват и да изпуснат някоя част от събитието.

Пътешественикът

Пътешественикът обикаля различни места обикновено с лична цел – за развлечение, опознаване на различни места. Пътешественикът обикновено не планира стриктно своето посещение, за разлика от туриста. Настанявайки се в четиризвезден хотел, пътешественикът има отличната изходна точка, от която да започне своята обиколка. Този тип пътуващи обикновено не се придържат към посещение на точно определени забележителности и не прави обиколките си с екскурзовод, което е характерно за туристите. Пътешественикът използва своето време за да обикаля различни места в даденият град, които често не се включват в туристическите програми на организираните пътувания. Този тип пътуващи най – често вземат решението да тръгнат инстинктивно и често резервират своя хотел в процеса на пътуване или на място при пристигане. Това не е характерно за туриста. При туриста най – често резервацията на четиризвезден хотел е премислена и решението е взето след разглеждане на различни оферти. Защо точно четиризвезден хотел? Защото в тези места за настаняване има всички необходими условия за една пълноценна почивка, вкусна храна и не на последно място удобен СПА център за отдих.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *