Почивка при бизнес визита

Все повече бизнес туристи предпочитат да съчетаят полезното и приятното, и така превръщат своята делова визита на дадено място във възможност за отдих. Много от този клас посетители предпочитат настаняване в бизнес хотел. От една страна тези места разполагат с възможности за безпроблемна офис работа дори на хиляди километри от физическия офис, от друга има достатъчно възможности за релакс след края на деня. Как лесно да превърнете бизнес пътуването в истинска почивка? Ето няколко лесни начина за това!
Използване на програма или приложение за планиране на пътуването
Колкото по – ясно са определени часовете на пристигане, настаняване, отпътуване, полети и транзити, толкова по – лесно става да се определи наличното общо време. Разпределението на срещите и направата на стриктен график дава допълнителна възможност за наместване на времето. Доброто планиране на целия график доста по – отрано позволява да се видят възможните свободни дни или часове и те да се използват за релакс – СПА, разходки, туристически обиколки, посещение на местни ресторанти. Използването на различни приложения за организиране на времето позволява да се види изцяло каква е програмата за конкретното пътуване и да се оптимизира нейната ползотворност до максимум. Вместо няколко срещи в различни дни може да се съберат в един или в два. Така ще се остави повече свободно време. Ранната подготовка на графиците ги прави по – гъвкави за изпълнение и промени в последствие.
Предварителна подготовка на задачите
Ако се налага подготовка на различни неща свързани с пътуването като например презентации, оферти, договори, набавяне на информация и т.н. това може да се направи предварително. В ерата на технологиите различните видове информация може да се намерят бързо и много лесно, така че направата на различни справки да бъде готова предварително. Колкото повече работа се свърши още преди отпътуването, толкова повече свободно време ще остане накрая. В много случаи може да наложи писането на различни бележки или преглеждането на документи в последния момент. Тогава се доверете на един от най – изпитаните методи – писането на бележки. Използвайте времето на пътуването за да подготвите бележките по презентацията или коментари по договори или ценови предложения. Удобно е, когато пътуването се осъществява с различни видове транспорт – например самолет, влак, автобус. Тогава може спокойно да се отпуснете и да прегледате необходимите неща, да си напишете бележки или да направите поправки. Ако е необходимо изискването на допълнителна информация или уточняването на детайли с офиса това е времето, когато може да се справите с детайлите. Рационалното използване на времето при пътуване ще спести от останалото такова при самата визита.
Включване в хотелските активности
Независимо дали става дума за участие в организирани занимания, които се провеждат на територията на дадения бизнес хотел или пък само за ползване на СПА център – проверете какво предлага избраното място за настаняване. Понякога дори един масаж може да постигне истински чудеса и да помогне за цялостното релаксиране. Може да се провери и какви други активности предлага бизнес хотела – например туристическа обиколка на града или пък възможност за поръчка на местни ястия. Така ще се опитат местите специалитети без да се излиза навън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *