Тенденции при сватбите в четиризвезден хотел

Сватбата е едно от най – важните събития за всяка двойка. Още от началото на приготовленията се започва с избора на място за провеждане на събитието. Много често младите семейства избират четиризвезден хотел за своя толкова важен ден. Някои двойки залагат на семпли церемонии с малко гости. При други напротив събитието е пищно и с много приятели и роднини. Вариантите са много, както и желанията на младоженците. За по – лесно някои от двойките избират да работят със сватбена агенция. Решените да организират всичко сами често се допитват до специалистите по събития на четиризведните хотели. Много голяма част от персонала се е занимавал с организирането на различни мероприятия – както лични, така и с бизнес тематика. Този опит винаги добавя сигурност за клиентите, че всички тънкости ще бъдат изпипани до последният детайл. Тъй като сватбите отдавна се са онази церемония от началото на 20-ти век или още по – рано ето пет интересни тенденции, които все повече спазват двойките по света:
– Комбинирана церемония. Това не е особено популярен вариант в България, но в католическите страни се практикува често. Известните като изнесени ритуали включват гражданска и църковна церемония на избрано от младоженците място. Тъй като много често церемониите се провеждат в четиризведнен хотел, за предпочитане с ресторант с красива градина младоженците избират тези официални случки да бъдат именно в градината. Още по – лесно е за гостите, които след подписите и цялата сериозна част се насочват направо към ресторанта или към обособен кът в градината.
– Тържество навън. Особено любимо на много бъдещи булки и мечта за тях е тържеството сред природата. Изключително предпочитани за този вид церемонии са четиризвездните хотели, които предлагат ресторант с външна градина. Тъй като времето за тържество навън е най – добро през пролетта и лятото, много от ресторантите на четиризвездните хотели се резервират още от рано именно за този период. За сватбените партита на открито обикновено се осигуряват павилиони или шатри. Има и такива ресторанти, които по принцип имат лятна градина, която е напълно функционираща и с едно – две размествания се получава идеалната подредба за сватбено тържество.
– Професионални услуги по осветление и озвучаване. Много от четиризвездните хотели работят съвместно с компании, които осигуряват професионално осветление, озвучаване и заснемане на цялото събитие. Те често ползват услугите на партньорите си и получават специални цени за това. Ползването на фирма, която работи с хотела е много добра идея, защото така и клиента може да получи отстъпка.
– Сватбен агент. Не особено популярна професия в България, в много голяма част от останалите страни по света се използва сватбен агент. Някои четиризвездни хотели предлагат такъв човек още от самото начало да се заеме с подготовката. При други вместо сватбен агент има специалист по организиране на мероприятия, който може да се заеме с работата. С негова помощ работата върви гладко, а сроковете се спазват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *