5 първостепенни неща в стаята на хотела, които бизнес туристът иска да има

5 първостепенни неща в стаята на хотела, които бизнес туристът иска да има

Бизнес туристите са специална група от пътуващи делови хора. Те имат по – специфични изисквания към обзавеждането и обстановката на местата, в които отсядат. Дори места като столицата София, в които има множество места за настаняване – за всеки турист и във всеки ценови клас, може да се окажат бедни на специализирани бизнес хотели.
Какво точно очаква един бизнес турист от своя хотел? Какви специфични търсения има човек, склонен да похарчи повече, но да намери отклик на търсенията си, дори на хиляди километри от своя офис или корпоративна среда. Бизнес туристите понякога прекарват месеци в пътувания, срещи, конференции. Проучване от 2012г. сред множество хотели в целия свят през 2012г. показва, че бизнес туристите са вторият най – печеливш сегмент клиенти.
Хотел с име сред бизнес туристите лесно намира своите клиенти именно в този клас услуги. Но формирането на печеливш бранд изисква дългосрочно и постоянно предлагане на качествени услуги. Как по – лесно един пристигащ за пръв път бизнес турист да избере пак същото място? Ето пет основни фактора, които бизнес туристите очакват от своя бизнес хотел.
Бърз и безплатен интернет достъп
След дълъг ден, изпълнен с напрежение, срещи, служебни ангажименти и срещи с хора, последното нещо, което гостът иска е бавна, влачеща се интернет връзка. Времето, което този човек иска да отдели за разговор със семейството си, макар и на хиляди километри е моментът, в който бързата скорост и безплатен достъп до интернет да го впечатли. Не само контакта със семейството, но и изключително важните: достъп до служебна документация, изпращане на отчети или други важни служебни файлове, проверка на кореспонденция.
Безплатен е другата дума, която грабва туристите. Все пак дори и деловите туристи имат лимит на разходите и не са склонни да плащат допълнително за такава елементарна услуга.
Безплатен и бърз са двете думи, с които бизнес хотелът може да впечатли своите гости, когато им предлага достъп до интернет.
Удобно разположение на контактите
Дори и да изглежда странно, това условие също привлича туристи. В съвременните условия, при които всеки делови човек носи със себе си множество техника – лаптоп, таблет, мобилен телефон – трябва да има достатъчно контакти, в които да се зарежда техниката. Плюс към обзавеждането на стаята е наличието на контакт в близост до нощното шкафче.
Работно бюро или подложка за лаптоп
Бизнес туристът пътува със своите атрибути, неизменна част от които е лаптопът или ноутбукът. За това устройство трябва да има особено място независимо дали е само пад, голяма подвижна поставка или цялостно обособено бюро за поставянето му. Обособяването на работно място се търси от страна на деловите клиенти защото все пак те пътуват по работа. Бизнес хотелите предлагат такива места, удобно ситуирани с максимален достъп до естествена светлина. Гостът трябва да се чувства удобно дори далеч от своя офис и наличието на удобно на работно място е едно от първите неща, поради които се предпочита отсядане в бизнес хотел.
Бутилирана вода
Бизнес хотелът е място, в което отсядат хора от всички континенти. Всеки гост носи спецификата на своята култура, място на живеене и работа. Но! Никога няма как да е сигурно какви точно са вкусовете на конкретния турист. За да се достави максимално удобство на деловите посетители, повечето бизнес хотели предлагат на своите гости бутилирана вода. Така се избягва неприятната среща на гостът с вкуса на местната чешмяна вода, която е почти сигурно, че лесно може да разболее някои от посетителите. На чисто биологично ниво, всеки организъм може да не понесе вкуса на местната вода. Тази препоръка се предава на всички туристи пътуващи в чужбина. Чистотата на чашите в хотела също често се поставя под съмнение. А все пак всеки гост има своите особености и странности.
Ютия и дъска за гладене
Бизнес туристите пристигат в бизнес хотела с предварително подготвен гардероб, в повечето случай включващ няколко костюма и официални дрехи. Пътуването винаги дава своето отражение върху багажа, а чистите и изгладени дрехи са задължително условие за доброто делово представяне. За максимален комфорт бизнес хотелът е добре да осигури на своите посетители наличието на ютия и дъска за гладене, за да могат те да приведат своето облекло в добър вид за предстоящите срещи.
Услугата гладене в повечето бизнес хотели се извършва от персонала и е налична в безплатния пакет с дейности.
Последните туристически проучвания в света показват, че бизнес туристите харчат милиони долари за настаняване и престой в хотели от високи класове в целия свят. Всеки бизнес хотел знае, че предлагането на малко повече, отколкото се очаква дава онази търсена добавена стойност на продукта, която ще върне туриста обратно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *