Технологии и бизнес хотел – какво е общото

Дигитализирането на света става все по осезаемо. Неговото присъствие в живота на хората прави много от ежедневните неща изключително лесни и бързи. Дигитализацията се отразява върху всеки един сегмент от бизнеса, включително и върху бизнес хотелите. Спецификата на сегмента с предлагането на услуги за бизнес потребители го прави изключително гъвкав към новостите на пазара и предлагането на различни иновативни методи за работа. Къде е общото между бизнес хотела и технологиите, и как това се отразява на потребителя?
Личността се превръща в приоритет
Персоналното обслужване е изключително важно, особено когато става дума за настаняване на корпоративни гости. Различните хотели и хотелски вериги предлагат огромно разнообразие от допълнителни бонус програми, които дават редица отстъпки или включват специални предложения. Натрупаните бази данни на всеки един бизнес хотел позволяват да се види какво точно е използвал при предишното си посещение даден клиент и да му се предложат същите или подобни услуги.
Възможност за налагане на собствена марка извън световните такива
Индивидуалното обслужване на клиенти в бизнес хотел дава огромна възможност на местите марки да се наложат на пазара. Предлагайки гъвкави решения, съобразно изискванията на госта, те действат изключително бързо при възникване на различни ситуации. Така много бизнес хотели домакинстват на туристи, които са дошли с цел почивка, но искат да се настанят максимално удобно и комфортно.
Предлагане на услуги в реално време
Технологиите отдавна са променили стандартните начини на резервация. Ако до преди години беше необходимо обаждане по телефона и уточняване на десетки въпроси, сега това става само с няколко клика. Не е необходимо да се представят и пари в брой – всичко става само с кредитна или дебитна карта. Лесно, бързо и навреме. Колкото по – лесна и бърза е резервационната система на даден хотел, запазването на стая може да се направи дори чрез мобилен телефон или апликация, толкова по – доволни са бизнес клиентите.
Събиране на допълнителна информация от клиентите
Докато клиентът е на сайта или в приложението, дори след като вече е направил своята резервация може да се зададат няколко основни въпроса. Събирането на информация от всеки един клиент дава огромна възможност за предлагане на персонални услуги или оферти за определен тип клиенти. Този метод спомага за сближаване на марката с потребителя – няма клиент, който не би останал доволен лично отношение към него?
Позициониране в телефона на клиента
Бизнес туристите буквално казано „живеят в телефоните си“. Всеки един бизнес хотел се стреми към влизането в смартфона на клиента. Много от тези ползватели на интернет технологиите проверяват своя маршрут и програма, така че да бъдат подготвени за предстоящите дела. Колкото по – добро е присъствието на един бизнес хотел в интернет пространството като точна локация, достъпни GPS координати, избиране на телефона директно от смартфона на клиента, толкова по – вероятно е гостът да се спре именно на това място за престой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *