Хотел в Студентски град – предимството на локацията

Студентски град е един от най – бързо развиващите се райони на София. Наред с жилищното строителство, локацията е все по – предпочитана и като място за хотели. Настаняването на хотел в Студентски град е добро решение защото така се избягва неприятното усещане за претрупаност и допълнителна натовареност, каквато съществува в централната част на града.
Хотел в Студентски град – удобство на локацията
От една страна районът е стратегически разположен – в близост до Витоша, но в същото време не далеч и от центъра. Транспортът е удобен, защото може лесно да се излезе от града с използването на Околовръстен път, да се отиде на разходка до планината, като има удобен градски транспорт. В същото време автобусите и метростанциите в района добавят допълнителни възможности за придвижване. В близост са едни от най – развитите квартали като Младост и Дианабад. В същото време хотел в Студентски град е изключително добър избор за нощувки при натоварени бизнес събития. От квартала лесно се стига до големи изложбени центрове като Интер Експо Център, Цариградско шосе, което се превръща в главна артерия, до която се разполагат все повече бизнес сгради и не на последно място удобно се стига до Бизнес парк София.
Туризъм и бизнес в Студентски град
Освен за бизнес, резервирането на хотел в Студентски град е идеална възможност за туризъм сред множеството пътеки и забележителности, които предоставя Витоша. Освен през лятото, зимата също има лесен достъп до ски пистата Витошко лале. Така всеки гост, който се настани в хотел в Студентски град и иска да покара ски няма нужда да пътува много далече – лифта е само на няколко километра. Местата за паркиране в района не са особено много, но пък не попадат в зони за паркиране. Много компании предпочитат да изберат хотел в Студентски град за провеждането на различни обучения и фирмени мероприятия. Локацията е много удобна и за пристигане с обществен транспорт и с автомобил. Без да се налага да се търси място за паркиране или да се следи срока на зоните. А и повечето хотели в Студентски град имат предвидени места за паркиране.
Районът, който никога не спи
Резервирането на хотел в Студентски град предлага и други допълнения към основния пакет. Освен очевидната близост с планината, гледката на която очарова всеки човек и спомага ефективно да се релаксира и след най – дългия ден, районът предлага и други интереси занимания. За пътуващите, които обичат непрекъснатите забавления, в квартала работят много дискотеки и барове, осигуряващи на посетителите на София добър нощен живот. В близост до Студентски град, само на няколко километра се намират тихите и спокойни квартали в подножието на Витоша. В много от тях има отлични ресторанти с национална кухня и много приятна атмосфера. Много от посетителите на хотелите в Студентски град имат отлична възможност да се насладят на вкусна храна, в съчетание с красива гледка към планината. Много от заведенията за хранене в района работят денонощно и винаги има на разположение таксита.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *