Четиризвезден хотел – винаги може да получаваш повече

Изборът на хотел за настаняване при посещение на дадена дестинация зависи от много неща. Въпреки огромното разнообразие от места за настаняване от всякакъв клас и ценови диапазон има няколко водещи елемента, които оказват голямо влияние при избора. Едно от най – важните е мнението на гости, вече посетили хотела.
С навлизането на интернет все повече потребители избират своите места за настаняване чрез платформи за онлайн резервация. В много от тези сайтове работят системи за оценяване, базирани на мненията на посетители, които вече са били в даденото място. Така следващите гости имат база за сравнение или могат да изградят свое собствено. Разнообразните мнения за даден хотел често могат да объркат и да дадат грешно мнение за мястото.
Какво се оценява в най – големите портали?
Чистота, локация, обслужване, удобства, съотношението на цената към качеството са сред водещите критерии, по които се преценяват четиризвездните и не само хотели. Защо точно четири звезден хотел?
Много от местата за настаняване предлагат еднакви условия за настаняване, но при четири звездните хотели много от услугите надминават очакванията на потребителите. Макар даденият хотел да не притежава една звезда повече, той предоставя на своите потребители услуги, които надминават очакванията. В масовата си част гостите се настройват да получат дадено качество на услугата, което да отговаря на категорията. Четиризвездните хотели, които държат на своя имидж дават на гостите повече от очакваното. Те повишават качеството на своите услуги, като добавят допълнителна стойност към очакваното ниво на обслужване например.
Печелене на повече клиенти на четиризвездният хотел
В България критериите на за категоризация се определят от държавните контролни органи като Министерството на туризма. Категоризацията изписана в законите е едно, но при реално посещение много четиризвездни хотели имат по – висок клас на предлаганите услуги. Повечето места за настаняване от това ниво оферират пакети, които да бъдат в съответствие с профила на масовия посетител. Но при специфични случаи като организиране на мероприятие например хотелът предоставя човек, който да се грижи за неговата цялостна организация. Често срещан случай е клиентът да иска много неща, но те да не са съвместими. Вместо наемане на фирма, която да се грижи за събитието, то може да се повери на четиризвездния хотел.
Използвайки висококвалифициран персонал, който непрекъснато бива обучаван и проверяван хотелът покрива по – широк диапазон. Така вместо домакинство на определено събитие, мястото за настаняване се превръща и в негов организатор.
Често локацията не е особено удобна, но за сметка на това четиризвездните хотели предлагат паркинг за посрещане на автомобилите на клиентите, наем на такива, повикване на такси и консултация и упътване за ползване на градски транспорт.
Базирайки се на оценките в интернет и сайтовете за онлайн резервация четиризвездните хотели повишават своя имидж. Гостите, посетили мястото за настаняване показват своето задоволство, а това е отражение на качествената работа на екипите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *