София – притегателен център за бизнеса

екип на събитие в бизнес хотел

Къде е позициониран бизнесът в България и може ли да се каже, че той се помещава предимно в един единствен град? Въпрос, на който много хора се опитват да си дадат отговор. Днес и ние ще насочим погледа си към тази тема. За никого не е тайна, че през последните години бизнеса в страна изключително много се промени. От една страна поради обуславящи законови и нормативни фактори, от друга поради засиления интерес от страна на чуждестранни инвеститори. Редом с новите компании, бизнеса определи и нуждата от обособяване на все повече бизнес хотели в София и цялата България.

Инфраструктура

Евтината работна ръка (на фона на другите европейски страни) и в същото време качествена, както и благоприятната бизнес среда са сред основните причини за повишаване на интереса и броя на чуждестранните компании. Много бизнеси стартират на родна територия с офис в София, като столица. Подобрената инфраструктура, както и наличието на летище с дълъг списък от дестинации определят най-големият град в страната като притегателен център за бизнеса. С нарастване броя на компаниите обаче възниква и друга необходимост – от места, където те да се помещават и развиват. За щастие строителния бизнес забелязва това и се появиха нови бизнес центрове, делови сгради и много бизнес хотели в София, които изпъкват със своите конферентни зали, зони за преговори и работни срещи.

Локация

Започването на бизнес в друга държава винаги е свързано с предварително проучване на работната среда и конкуренцията, подготвяне на доста документи и посещаване на различни институции. Като столица София е един от най-конкурентните градове за повечето бизнеси, но същевременно с това има и много предимства. Тук възможността да намерите най-оптималното решение за позициониране на вашия офис е на ниво. Имате възможност да подберете сграда близо до централната градска част или такава, която е в по-отдалечените квартали, където да се изолирате от градски шум и да се насладите на неурбанизирани гледки. Тук пазарът на труда е на Ваша страна. Изключителна висока е и концентрацията на образовани, знаещи и можещи хора, защото в София се  намират едни от най-елитните висши училища в страната.

Хотелът

Бизнес се прави с други хора. Това е факт. Не е нужно компаниите да се чудят къде ще организират своите делови преговори или годишни конференции. Бизнес хотели в София има почти из целия град. Хубавото на този тип хотели е удобството да използвате конферентната база и да настаните своите работни партньори и гости само на една ръка разстояние. Усещането за стил и качество в бизнес хотела ще Ви гарантира спокоен, комфортен и сигурен престой на Вашите събеседници и скъпи гости. Със сигурност не целия бизнес в страната е с локация София, но голяма част от компаниите са избрали това място за развитие на своите идеи и израстване на бизнеса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *