Spa & Wellness зоните в бизнес хотел – част 1

Ако правите избор на бизнес хотел основно с идеята за релакс и възстановителни процедури, то е добре да направите своята резервация предварително. Особено важно е да се уверите, че няма да бъдат извършвани профилактики в зоната по време на вашият престой. Така ще гарантирате своето безпрепятствено релакс турне. В самата си концепция на SPA & wellness се заключват  думите релакс, отпускане, пълноценно регенериране и възстановяване на тялото. В зоната ще откриете разнородни процедури, както свързани с водата, така и масажи и фитнес.

Фитнес

            За почитателите на по-активните и натоварващи занимания в СПА зоната на всеки бизнес хотел има професионално оборудвана фитнес зала с треньори. Условията, които обикновено се предлагат са еднакво добри за силови, кардио или функционални тренировки.  Фитнес залите се изпълват през последните години с все повече желаещи да изваят форми и поддържат здравето си хора. Най-запалените спортисти могат да се насладят и на различни възстановителни напитки и снакове на протеиновия бар.

            Масажи

            Едни от най-предпочитаните процедури в СПА зоната на бизнес хотела са различните типове масажи. Независимо обаче кой ще изберете, ако имате изисквания относно пола на масажиста, е за предпочитане да го уточните по възможност още при записване на час за процедурата. Масажите са вид възстановяващи и разкрасяващи процедури и терапии чрез селектирани лечебни средства,  разтривания и техники. Те могат да бъдат частични или цели, а според естеството си имат стотици вариации. Доказани анти-стрес средства са арома и шоколадовата терапия. Вкусната процедура или масажът с топъл шоколад превръща кожата в нежна, мека и гладка. Шоколадът повишава нивата на серотонин при консумация, а както е известно това е хормонът на щастието. Така с една процедура подвигаме духа и отпускаме тялото. За тонизация сред специалистите е познат масажът с водорасли, при който важни микро и макро елементи проникват в порите на кожата при втриване и й придават блясък и еластичност. Тази техника се използва доста успешно и за подобряване на лимфната циркулация. Масажът с вулканични камъни, които се поставят на определени точки върху тялото е също опция за отпускащ завършек на деня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *